У гаспадарках Беларусі штогод атрымліваюць больш як 3 млрд яек.
Сярэднестатыстычны беларус за год спажывае 250-300 яек (з улікам прадуктаў, якія маюць у саставе яйкі).
Вытворчасць яек* у 2018 годзе па абласцях:
Брэсцкая - 550,3 млн,
Віцебская - 455,3 млн,
Гомельская - 456,1 млн,
Гродзенская - 413,7 млн,
Мінская - 1 162,5 млн,
Магілёўская - 324,9 млн.
У сярэднім курыца нясе яек за год:
2010 - 303,
2011 - 295,
2012 - 299,
2013 - 289,
2014 - 280,
2015 - 278,
2016 - 275,
2017 - 277,
2018 - 268.
Спажыванне яек на душу насельніцтва (з улікам прадуктаў, якія маюць у саставе яйкі):
2010 - 292,
2011 - 301,
2012 - 303,
2013 - 292,
2014 - 288,
2015 - 280,
2016 - 264,
2017 - 265.
Сярэдняя цана дзясятка яек у сакавіку:
2016 год - Br1,94,
2017 год - Br2,07,
2018 год - Br2,
2019 год - Br2,18.
* Ад птушкі ўсіх відаў.
Крыніца: Нацыянальны статыстычны камітэт.